2010. június 8., kedd

Gyerkőc témában...

Forrongok , így akit nem érdekel a zsörtölődésem ezt most hagyja ki...

...Aki ismer az tudja, hogy ilyen ügyben ritkán vagyok mérges, de ma nagyon felhúzott a lányom...Nem értem...Persze vannak dolgok amiket az ember nem szeret, de olyat úgysem főzök neki és kényszergetem rá, hogy megegye...stb...Most bolond időszakunk van, nem szeretünk semmit ami zöld, zöldség, hagyma...és amit anyukánk szeretne, hogy megegyünk, mert finom, öcsi is szereti és nem kéne 20 fele főzni...Értem én, hogy most kezd önállósodni, meg kialakul a személyisége, de muszáj így?Hogy mindenre tiltakozik ami jó volna neki?...Konkrétan a zöldborsó főzelék öntötte ki nálam a bilit..jó jó tudom vannak olyan anyukák akik engedik, hogy azt egyen a gyerekük amihez csak kedve van, na de nem ehet mindig tésztát tésztával rizzsel, hús zöldség minden nélkül....Persze tudom éhen halni nem fog, más nem kikönyörgi csokoládéban amire szüksége van...Ami igazán bosszant, hogy ma a kertünkből szedett direkt nekik ültetett borsóból főztem ezt a nyamvadt főzeléket, amiből miután tudom, hogy a zöldet ő nem szereti komolyan mondom nem mertem ki neki 1,5 dl-t sem...ééés juszt se ette meg...jah és persze pancser módon megkérdeztem leturmixoljam-e neki ahogy az öcsinek a borsót ( mert nem tudom az ilyen hüvelyeseknél én ezt jobbnak érzem, hogy ne bántsa a pocakját a kicsinek sem...)..persze kérte, megcsinálom, persze + 2 edény (köztük az undok botmixer feje)... csajok azt az undort amivel még csak a nyelvéhez sem ért a főzelék..nah ezt fényképezni kellett volna..vagy inkább pont nem, mert úgy elkapott a méreg..meg sem kóstolja, már eldöntötte, hogy utálja, hát ezért kaparászok nekik a kertben?Komolyan mondom az agyam eldobom...jah és még csak a hagyma sem volt bolti, mert már akkora, hogy gondoltam az új borsóhoz jár a kertből az új hagyma is...ebbe most belefőztem szívm lelkem a gyerekem eg lefitymálta...ok ok tudom ez csak egy főzelék, de úgy belegondolok, hogy más gyerekek meg mit nem adnának csak egy kanálnyi kajáért:(...Mondjuk csak azt nem értem, hogy a karfiol, a karalábé, a káposzta, a zöldség, a bab minden formában ugyan ilyen hatást vált ki, a töktől egyenesen öklenezik...Persze ez utóbbit sokan nem szeretik, nah de mondjuk legalább megkóstolom mielőtt ráhúzom a kalitkát....Jó túlzok tudom...mindegy, elküldtem most aludni az öccsével együtt, hogy ne lássa amíg gőzölög a fülem a méregtől, meg hogy lilul a fejem....megyek kimosogatom magam...( most úgy vágyom papírtányérokra kandallóval) azt remélem lehiggadok....basszus tyúkokat nem fogok tartani azért mert a pipihusit szereti:S:S:S....Grrrrrr....Kergemák voltam!Bocsánat!Remélem nem csak nekem vannak ilyen élményeim...

2 megjegyzés:

Sziranszki írta...

Hasonló volt nálunk is -igaz én nem kapargáltam a kertben a friss zöldségért, mivel panelban lakunk- sokáig nem evett meg semmi zöld félét. Húst hússal, mint az apja! Viszont ha hiszed, ha nem, egyik napról a másikra elkezdte megenni a főzelékeket, zöldség köreteket, paradicsomot, paprikát. Ma már nagyon szereti. Változik az ízlésük. Haragudni pedig gondolom Rá sem lehet sokáig!

Gabika írta...

Nálunk is nagyon megy a válogatás! De elég rapszodikus a dolog! Ma ezt nem szeretem, holnap meg azt. Ami következetesen már 9 éve nem finom, az a husi - minden formában, minden állagban! A középső gyerekem ölni tudna a kajáért - bármi legyen is az. A legkisebb mindent megeszik, kivéve a káposztát, de azt semmilyen formában nem tolerálja. Még megkóstolni sem hajlandó. Úgyhogy nyugi - nem vagy egyedül :))
Szép estét és "békés forrongást" kívánok!